Καταΐφι ❤️

Η ιστορία του κρατά από τα βάθη της Μικράς Ασίας και στην πολιτική κουζίνα κατεχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα γλυκά ταψιού. Πρόκειται για εκείνα τα γλυκά που έτρωγες πάντα μικρός στο σπιτι της γιαγιάς σου όταν πηγαινες επίσκεψη με τους γονεις Κυριακή απόγευμα και οι μεγάλοι πίνανε καφέ. Με τα φύλλα του, πριν παρασκευαστεί, έπαιζα πάντα με τα χέρια μου καθώς μου άρεσε η υφή τους, η υγρασία πριν τα ξετυλίξουμε και τα απλώσουμε στο τραπέζι της κουζίνας για να στεγνώσουν. Πολλές φορές τα βάζαμε και στο κεφάλι μας με την άδερφη μου και κάναμε ότι είχαμε μακριές κοτσίδες. Όλα κρυφά από τη μαμά γιατί θα μας φώναζε. Έχει παραδοσιακά κερδίσει τη θέση του στο τραπέζι της Αποκριάς στην Ελλάδα ενώ οι πολίτικες εκδοχές του ως εκμέκ κανταΐφι ή κιουνεφέ είναι επίσης γνωστές και διαδεδομένες.

Εμείς το απολαύσαμε με τον αγαπημένο μας ελληνικό καφέ και το αγαπημένο μας βιβλίο. Κι επειδή ο καιρός ήδη αρχίζει να θυμίζει κάτι από άνοιξη, δεν αντισταθήκαμε. Ξεχυθηκαμε στους δρόμους για να κλέψουμε μερικά κλαδιά αμυγδαλιάς και να βάλουμε στο σπιτι μια μυρωδιά άνοιξης. Είναι φανερό ότι άλλαξε η διάθεση μας, έτσι δεν είναι;

Εάν σας άρεσε το ποστ, περιμενουμε να μας δείξετε την αγάπη σας, στο Facebook / Instagram / Twitter . Έρχονται εκπλήξεις!

4 Comments Add yours

 1. Marina Tsardakli says:

  Εκτός από γευστικά που είμαι σίγουρη ότι το χαρήκατε (κι εγώ το αγαπώ!), το απολαύσατε και φωτογραφικά. Υπέροχο κάθε “κλικ”. Μπράβο σας! 🙂
  Καλή Σαρακοστή και καλό μεσημέρι! :*

  Liked by 1 person

  1. Καλή Σαρακοστή γλυκιά μας Μαρίνα! Σε ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τα όμορφα σου σχόλια κάθε φορά! Απολαύσαμε τα πάντα σε αυτό το ποστ! Μέχρι και το κυνήγι για τα κλαδιά αμυγδαλιάς ( που ήταν όντως δύσκολο!)
   Καλές αναρτήσεις!!!

   Like

 2. howareyoumum says:

  Υπέροχες φωτογραφίες… αγαπημένο γλυκάκι!!!!

  Liked by 1 person

  1. Σε ευχαριστούμε για τα όμορφα σχόλια! Καλημέρα!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s