3+1 Λόγοι που πρέπει να επισκεφτείς αμέσως τα Μετέωρα

Ζώντας στην Κεντρική Ελλάδα και μάλιστα στη Θεσσαλία, τα Μετέωρα ανήκαν ανέκαθεν στους τοπ προορισμούς για σχολική εκδρομή από το δημοτικό μέχρι το Λύκειο. Τότε βέβαια, λίγο εκτιμούσαμε τη σημασία του μέρους που επισκεπτόμασταν. Πιο πολύ μας ενδιέφερε το ότι θα χάναμε μάθημα, και θα είμασταν μακριά από το σχολείο, κοντά στους φίλους μας και θα κάναμε κάτι έξω από τα συνηθισμένα.

Μεγαλώνοντας αποφασίσαμε να κάνουμε την σχολική εκδρομή μας συνειδητά πλέον με αγαπημένους φίλους. Αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε το ταξίδι μόνοι μας, από την αρχή και να αποφασίσουμε μόνοι μας κατά πόσο μας αρέσει σαν μέρος ή/ και αν θα ξαναπάμε.

Περιττό να πούμε ότι ξετρελαθήκαμε τόσο με την ομορφιά του μέρους όσο και με την αύρα και την ιερότητα που αποπνέει το μέρος. Κι επειδή πλέον παιδιά δεν είμαστε και θελουμε να σας κάνουμε να δείτε το ταξίδι με άλλο μάτι, να σηκωθείτε λίγο από τους καναπέδες, σας παρουσίαζουμε τους λόγους που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτό το ταξίδι, ειδικά αυτή την εποχή, αρχές άνοιξης.

1. Είναι η κατάλληλη εποχή για περπάτημα στα αμέτρητα σκαλιά και σκαρφάλωμα στα στενά για τα μοναστήρια. Δεν έχει ούτε ανυπόφορη ζέστη, ούτε πολύ κρύο για να δυσκολεύει την ανάβαση. Με ένα λεπτό τζάκετ και τα αθλητικά σας έχετε την κατάλληλη αμφίεση για να επιχειρήσετε να ανεβείτε στις μονές. Δείτε το σαν την καλύτερη μορφή άσκησης λίγο πριν το καλοκαίρι που συνδυάζεται με βόλτα.

2. Αν είστε τύπος που δεν αγαπάει ιδιαίτερα την άσκηση αλλά λατρεύει την ιστορία, κι εκεί δε θα σας απογοητεύσουν τα Μετέωρα. Υπάρχει μουσείο στο Μεγάλο Μετέωρο και στις υπόλοιπες μονές με παραδοσιακές φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και λάβαρα από πολέμους, καθώς και αλλά αντικείμενα μεγάλης ιστορικής και θρησκευτικής αξίας που πραγματικά θα σας εκπλήξουν. Δείτε το σαν ένα μάθημα ιστορίας ή σαν μια ευκαιρία να ξαναθυμηθείτε ή να μάθετε από την αρχή σημαντικά γεγονότα του ελληνικού έθνους.

3. Για θρησκευτικούς λόγους. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσετε έστω από τους βράχους στην περιοχή της Καλαμπακας και να μην νιώσετε το δέος που αποπνέουν. Να μην αναρωτηθείτε έστω και μια φορά για την προέλευση τους ή για τον τρόπο που χτίστηκαν εκεί οι μονές και το πως βρήκαν τη δύναμη οι ανθρώποι να φτάσουν εκεί ψηλά και να χτίσουν αξιοθαύμαστα μοναστήρια μοναδικής αρχιτεκτονικής. Πέρα από αυτά, στα μοναστήρια υπάρχουν για προσκύνηση λείψανα Αγίων, μοναχοί ιδιαίτερα πρόθυμοι να σας μιλήσουν και να απαντήσουν σε ερωτήματα σας και να μοιράστουν απλόχερα τη Χάρη τους, μεταφέροντας σας έστω και για λίγο τη γαλήνη του χώρου και της ψυχής τους.

3+1. Μαγικες φωτογραφίες. Ακόμα και αν οι παραπάνω λόγοι δε σας κάλυψαν ιδιαίτερα, ξέρουμε έναν λόγο στον οποίο δεν μπορείτε εύκολα να αντισταθείτε. Φωτογραφίες. Είτε ασχολείστε επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, στα Μετέωρα θα βγάλετε τις καλύτερες φωτογραφίες της ζωής σας. Έχετε το καλύτερο σκηνικό για background στα πορτρέτα σας ή για τη φωτογραφία τοπίου σας. Αν ακόμα πειραματιζεστε, έχετε έναν πολύ όμορφο καμβά μπροστά σας, παίξτε με τις ρυθμίσεις της μηχανής σας και κάντε κι εσείς μικρά ή μεγάλα θαύματα.

Για όποιον λόγο κι αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε τα Μετέωρα, το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε υπέροχα. Πάρτε την παρέα σας, φορτίστε την ψηφιακή και το κινητό σας και μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας. Εμείς είχαμε 3+1 λόγους που κάναμε αυτό το ταξίδι. Εσείς τι δικαιολογία έχετε να το αναβάλετε;

Το τοπίο είναι ο,τι πιο όμορφο έχετε δει. Η πόλη της Καλαμπακας από ψηλά λουσμένη με το φως του ηλίου θα σας μαγέψει.

Αν σας άρεσε το άρθρο, μη διστάσετε να το μοιραστείτε με τους δικους σας φίλους. Περιμένουμε τα σχόλια και τις δικές σας φωτογραφίες στο Facebook και στο Instagram. Μοιραστείτε τες με το hashtag #oursunnyworlds για να τις κάνουμε share και στο δικό μας προφίλ! Ανυπομονούμε να σας δούμε!

3 Comments Add yours

 1. EriS says:

  Λατρεμένα τα Μετέωρα και αν έχεις και υψοφοβία, είναι το κάτι άλλο!!!! 🙂 Πολυ ωραίες φώτο που “κόβουν” την ανάσα.. Αλλά ναί, η όλη τους φάση είναι out of this world.. ❤ Οταν η φύση έχει κέφια, είναι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης..

  Liked by 1 person

  1. Έτσι ακριβώς!!! Καλή Ανάσταση!!!

   Liked by 1 person

   1. EriS says:

    Επίσης!! Με υγεία!! 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s